Workshops

Workshops en buiten-yoga

Afgelopen zomers heb ik veel yogalessen buiten gegeven. Het is zo heerlijk om de verbinding met de natuur te voelen tijdens je yogabeoefening.

Het beviel zo goed dat ik ook wandel- & yogaworkshops ben gaan geven in Alphen aan den Rijn en Ter Aar. Dat hield in dat we eerst een stuk gingen wandelen in een landelijke omgeving en ergens op een rustig plekje in de natuur ons matje uitrolden voor een yogales. Na wat thee en fruit liepen we dan weer verder om uit te komen bij het startpunt. Helemaal opgeladen en voldaan kwamen we weer terug!

Coach & Yogawandeling
Sinds september 2021 heb ik, samen met wandelcoach Ellemieke (www.ehjcoaching.nl)  nieuw soort wandelcoach & yoga-evenementen georganiseerd! Een mooie, unieke samenwerking waarin we een ochtend wandelen, yoga- en wandelcoach-oefeningen hebben gecombineerd, die zorgen voor bewustwording en inzichten met behulp van de natuur. We zijn inmiddels al op veel mooie plekken geweest, zoals: het strand- en duingebied in Noordwijk aan Zee, het bos van De Bilt, de Waterleidingduinen bij de Zilk en natuurgebied Meijendel in Wassenaar. Het zijn ochtenden vol ontspanning, beweging, mooie inzichten & plezier in de natuur. Het volgende evenement is gepland op 20 april 2024 . De wandeling is incl. koffie/thee en iets lekkers. Je hoeft alleen maar een grote handdoek mee te nemen en eventueel een flesje water. Stuur een mail bij interesse/vragen.

Mini-retraite
Samen met Stichting !Triggr en yogadocent Cora Wijnhof organiseerde ik regelmatig een mini-retraite in Ter Aar. Het is waren zondagen (9.30-13.30) met ontspannende yoga-oefeningen, meditatie, een mindful wandeling en gezonde, lekkere hapjes! De laatste retraite was een hele dag (10.00-16.30) en dit deden we samen met nog 2 andere yogadocenten van Triggr (Cynthia en Eric). De ‘one-day-retreat’  is voor iedereen toegankelijk en je hebt geen yoga-ervaring nodig. Voor meer informatie hierover, kijk je op www.triggr.nu. 

Yoga & Wijnproeverij
Op vrijdag 24 mei 2024 bieden mijn zus, Pauline Pels, en ik je een avond vol ontspanning en lekkere wijnen & hapjes! We gaan eerst een uur yoga beoefenen om de zintuigen op scherp te zetten en de geest te ontspannen. Daarna zal Pauline je van alles vertellen over de verschillende biologische (en bio dynamische) wijnen, die je natuurlijk allemaal mag proeven! Dat wordt een avond genieten & gezelligheid. De avond is van 19.00-22.00 uur bij Stichting Triggr in Ter Aar. Je kunt je opgeven via www.triggr.nu

Yoga & Detox retreat in Portugal!
Samen met ‘Sapvasten in de Algarve’ organiseren wij een Yoga & Detox retreat in Portugal van 3 t/m 10 april 2024. Op en prachtige locatie kun je iedere ochtend beginnen met yoga, genieten van heerlijke gezonde (lichte) maaltijden, wandelingen in de natuur, vrije tijd, massages en gebruik van het verwarmde zwembad. De dag sluiten we af met een rustgevende yogales. In een kleine groep krijg je alle aandacht en begeleiding die je nodig hebt. Bij interesse kun je een mail sturen naar mij of check de website www.sapvastenindealgarve.nl.

Vinyasa-yoga

Verder heb ik ook een workshop vinyasa-yoga gegeven waarin we in 2,5 uur een uitgebreide sequence (serie houdingen) hebben gedaan, waarbij ik heb uitgelegd hoe de serie is opgebouwd.

Vinyasa betekent ‘op een bepaalde manier bewegen’ of ‘dingen in een bepaalde volgorde zetten’. Vinyasa yoga is gebaseerd op zonnegroeten. De stijl is dynamisch, je beweegt op het ritme van je ademhaling, waardoor je in een ‘flow’ komt. De houdingen gaan vloeiend in elkaar over, dit zorgt voor een goede doorstroming van de energie in je lichaam. Vinyasa yoga heeft een reinigend effect doordat je lichaam verwarmd en geactiveerd wordt. Verder ontwikkel je meer spierkracht en flexibiliteit.

Muziek & Mantra’s

Sinds de zomer van 2020 heb ik het gitaar spelen weer opgepakt na bijna 30 jaar! Ik speel nu soms een liedje aan het einde van een yogales tijdens de savasana (eindontspanning). Het geeft de ontspanning een extra dimensie met live muziek en meestal kies ik een liedje dat bij het thema van de les past. Mijn plannen zijn om meer te gaan doen met muziek in combinatie met yoga, zoals bijvoorbeeld mantra’s spelen en zingen. Een mantra is een woord, zin of gedicht (vaak in het Sanskriet, de oude Indiase taal) die je steeds herhaalt, in gedachten, sprekend of zingend (chanten). Het betekent letterlijk het bevrijden van het denken of bevrijding van de geest. Doordat je je aandacht richt op een woord of een zin, blijf je met je aandacht daarbij. Een mantra zorgt voor een bepaalde, zuivere trilling, ook als je hem in gedachten herhaalt. Dit kan een zeer positieve invloed hebben op lichaam en geest.

Mantra-workshop
Vrijdag 23 juni heb ik samen met mijn mantra-leraar Eddy Binnenkamp (ervaren yogadocent & muzikant) een mantra-workshop gegeven bij Stichting Triggr in Ter Aar en in december hebben we het nog een keer gedaan bij Elke dag yoga in Alphen a/d Rijn. We hebben diverse mantra’s gespeeld op de gitaar en gezongen. Bij zo’n workshop zijn de teksten te zien en mag je meezingen, maar je mag ook gewoon komen luisteren! Wil je ook een mantraworkshop meemaken, dan kun je me een mail sturen.