Over mijn lessen

In mijn lessen werk ik meestal met een thema en dat kan van alles zijn, bijv: deugden, chakra’s, elementen of een stukje yogafilosofie of gewoon iets uit het dagelijkse leven.

Ik geef voornamelijk yogalessen die afwisselend intensief/uitdagend en ontspannend zijn, met uitgebreide instructies en uitleg over de houdingen in combinatie met het thema van de les. De lessen zijn geschikt voor alle niveau’s, omdat de meeste houdingen op verschillende manieren uit te voeren zijn en daarom ook vaak goed te doen zijn met blessures.
Voor mensen die een rustigere, zachte yogavorm zoeken, zijn de restorative (herstellende) lessen heel geschikt.

Ik bied je lichaamsbeweging in combinatie met bewustwording en een stukje yogafilosofie, oftewel eenwording van lichaam en geest.

De yogavormen waarin ik les geef:
Hatha yoga: Dit is één van de meest traditionele yogavormen, waarbij in- en ontspanning wordt afgewisseld. De lessen kunnen uit zowel statische als dynamische houdingen bestaan.
Yin/yang yoga: een combinatie van de actieve en verwarmende yang-houdingen en de ontspannen, naar binnen gekeerde yin-houdingen die 3 tot 5 minuten worden aangehouden om het bindweefsel te stimuleren.
Vinyasa yoga: deze dynamische en energieke vorm van yoga is gebaseerd op zonnegroeten, waarbij je veelal beweegt op het ritme van je ademhaling. De houdingen gaan vloeiend in elkaar over. Hiermee kun je je conditie, flexibiliteit en spierkracht verbeteren.
Restorative yoga: deze rustige en zachte vorm van yoga is met name bedoeld voor mensen met spanningsklachten, stress, burn-out, blessures of als je herstellende bent na een ziekte. Er wordt veel gewerkt met ademhalingsoefeningen en mindfulness-technieken die je kunnen helpen lichaam en geest tot rust te brengen.
Yin yoga: Een meditatieve yogavorm, waarbij je 3 tot 5 minuten in een houding (meestal zittend of liggend) blijft op een zo ontspannen mogelijke manier. Door middel van de houdingen kan het bindweefsel gestimuleerd worden en het lichaam soepeler worden. Er wordt veel gebruik gemaakt van hulpmiddelen, zoals kussens, blokken en dekens.

Ik geef les op de volgende tijden en locaties:

Ter Aar:
Maandag: 9.00-10.15 en 10.30-11.45 (hatha)
Woensdag: 11.00-12.15 (vinyasa yoga)
Vrijdag:  9.30-10.45 en 11.00-12.15 (restorative yoga)
bij Stichting !Triggr, Middelweg 5 in Ter Aar (www.triggr.nu)

Alphen aan den Rijn:
Dinsdag: 9.00-10.15 (gentle hatha)
              20.30-21.45 (hatha)
Woensdag: 9.00-10.15 (hatha)
Donderdag: 9.00-10.15 (hatha)
Vrijdag:  15.30-16.45 (yin/yang yoga)
bij Elke Dag Yoga, Castellumstraat 31 & Lemelerberg 11 in Alphen aan den Rijn (www.elkedagyoga.nl)

Bodegraven
Donderdag: 19.00-20.00 (yin/yang) en 20.15-21.15 (easy yoga)
bij N-Joy Sportcentre locatie Health, Doortocht 13 in Bodegraven  (www.njoysport.nl)

Evenementen:

Yoga & Detox retreat in Portugal (Algarve): 3-10 april 2024

De volgende coach & yoga wandeling is op 20 april 2024 9.30-12.30 uur.

Yoga & Wijnproeverij op 24 mei 2024, 19.00-22.00, bij Stichting Triggr in ter Aar.

Voor meer info zie ‘workshops’.

Privé-lessen

Ook is het mogelijk om privé-lessen aan te vragen.
In privé-lessen is het mogelijk om meer gerichte oefeningen te doen bij eventuele klachten. Zo heb ik goede ervaringen met oefeningen voor de schildklier. Als de werking van de schildklier uit balans is, zijn daar zeer goede en geschikte houdingen voor zoals houdingen waarbij de kin naar de borst gericht is (bijv. kaars of ploeghouding) of juist het keelgebied geopend wordt (bijv. vis- of kameelhouding).

Bedrijfs-yoga

Bij bedrijven kan ik op locatie (of online) yogalessen aanbieden voor het personeel, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze. Neem gerust contact op voor meer informatie. Het is niet altijd nodig om in yogakleding op een matje te staan. Je kunt ook heel veel goede en eenvoudige oefeningen doen zittend op een (bureau)stoel en staand. Het is zeker een aanrader voor mensen die veel achter de computer zitten of juist de hele dag staand werk verrichten, om ze te helpen met een goede houding en om soepel en in balans te blijven. Dit kan helpen om ziekteverzuim verminderen en de productiviteit te verhogen.

Neem contact op voor meer informatie of een proefles.