Over Mathilde

In juli 2015 heb ik met veel plezier een 200-uurs hatha-yoga opleiding afgerond bij Center Open Field voor Yoga en Gezond Zijn van Flim Reydon (waar mijn yogareis begon) en ik ben daarna gelijk les gaan geven.

In 2019 heb ik een vinyasa-yoga opleiding gevolgd van Daphne Koken bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Hierin heb ik ervaren dat je je energie kan laten stromen met deze dynamische yogavorm.

In 2020 volgde ik een korte eindexamenyogatraining om jongeren te kunnen begeleiden bij een ontspannen voorbereiding op het examen d.m.v. yoga.

In 2021 heb ik een yin yoga-opleiding gevolgd bij Jolanda van der Linden (Linden Yoga) en in 2022 heb ik een online training gevolgd bij Rashna Tjikhoeri, die helemaal gericht was op Yoga Nidra en ontspanning.
De restorative yoga opleiding heb ik in 2023/2024 gedaan bij de Wahé, lichter leven academie. Een hele mooie toevoeging op de kennis die ik al vergaard had. Zo kan ik de yoga-deelnemers nog dieper in de ontspanning laten zakken!

Ik vind het fijn om mijn kennis over yoga te kunnen doorgeven, want yoga is zo veel meer dan alleen houdingen uitvoeren. Je wordt er niet alleen lichamelijk soepeler van, maar het werkt ook door op het emotionele vlak. Je kunt er een stabieler en meer tevreden mens van worden. Door het maken van mijn scriptie ben ik er achter gekomen dat je zelfs onverwerkte emoties kunt verwerken door middel van yoga en meditatie.

Ik heb jaren veel gedanst (jazz- en showballet) en het grote verschil met yoga is dat je bij dansen alles perfect moet uitvoeren volgens de regels en iedereen het op dezelfde manier moet doen. Het mooie van yoga is dat je elke houding kunt aanpassen aan hoe jouw lichaam is gebouwd en hoe het op dat moment aanvoelt. Daarom is yoga ook voor iedereen toegankelijk en hoef je er niet lenig of slank voor te zijn. Je leert naar je eigen lichaam te luisteren en daar kun je heel veel van leren!

Van 1996 t/m 2019 ben ik werkzaam geweest in de modebranche, voornamelijk als patroontekenaar. Toen ik in 2009 overspannen werd, ben ik begonnen met yoga. Het heeft me enorm geholpen om weer te leren ontspannen en meer bij mijn gevoel te komen. Sinds eind 2019 ben ik me volledig gaan richten op yoga, omdat daarbij mijn hart ligt en het mij veel voldoening geeft om dat door te geven aan anderen.

Lees meer over mijn ideeen in mijn blogs

Klik op de foto of de titel om het hele bericht te lezen

lees alle blogs

Meer over mij zie je in deze mindmap

Video les